Shutterstock

Burkānu čatnijs ar mandelēm

Sastāvdaļas
  • 1 kg rupjās skaidiņās sarīvētu burkānu
  • 150 g smalki sakapātas svaigas ingvera saknes
  • 300 ml baltvīna etiķa
  • 450 g cukura
  • 3 citronu sula un rīvēta miziņa
  • 2,5 ēdk. malta koriandra
  • 3-4 ēdk. mandeļu skaidiņu
  • 1,5 ēdk. sāls
Burkāni un mandeles ļoti labi sader kopā. Arī šajā čatnijā, tāpat kā vairumā citu, var eksperimentēt ar etiķi – vīna etiķa vietā lietot parasto vai ābolu etiķi.

Pagatavošana

1
Visus produktus, izņemot mandeles, samaisi ar 150–170 ml ūdens un atstāj uz 12 stundām, lai ievelkas.
2
Pēc tam uzvāri un uz lēnas uguns, ik pa brīdim apmaisot, vāri 30–40 minūtes. Pievieno mandeles.
3
Karstu pildi burkās, aizvāko un uz brīdi apgriez uz vāciņa.

Pievienot komentāru