Burkānu čatnijs ar mandelēm
Sastāvdaļas
- 1 kg rupjās skaidiņās sarīvētu burkānu
- 150 g smalki sakapātas svaigas ingvera saknes
- 300 ml baltvīna etiķa
- 450 g cukura
- 3 citronu sula un rīvēta miziņa
- 2,5 ēdk. malta koriandra
- 3-4 ēdk. mandeļu skaidiņu
- 1,5 ēdk. sāls
Burkāni un mandeles ļoti labi sader kopā. Arī šajā čatnijā, tāpat kā vairumā citu, var eksperimentēt ar etiķi – vīna etiķa vietā lietot parasto vai ābolu etiķi.
Pagatavošana
1
Visus produktus, izņemot mandeles, samaisi ar 150–170 ml ūdens un atstāj uz 12 stundām, lai ievelkas.
2
Pēc tam uzvāri un uz lēnas uguns, ik pa brīdim apmaisot, vāri 30–40 minūtes. Pievieno mandeles.
3
Karstu pildi burkās, aizvāko un uz brīdi apgriez uz vāciņa.