Shutterstock

Citādākas piparkūkas

Sastāvdaļas
  • 225 g miltu
  • 200 ml piena
  • 110 g zeltainā sīrupa (nopērkams lielveikalos)
  • 110 g cukura
  • 55 g sviesta
  • 1 ola
  • 1 tējk. malta ingvera
  • 1 tējk. sodas
  • 2 tējk. cepamā pulvera
Ko darīt, ja ļoti garšo piparkūkas, bet netīk tās cept…Tad pagatavo nevis piparkūkas, bet gan mīkstam biskvītam līdzīgu ingvermaizi! Piemēram, tādu cep Jorkšīrā (angliski to sauc par Yorkshire parkin). Aromātisko tumšo kūkas mīkstumu sagriez nelielos gabaliņos un pasniedz pie tējas! Svarīgi zināt, ka, pastāvot dažas dienas, cepumu garša tikai uzlabojas!

Pagatavošana 4 porcijas

1
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 150 grādiem. Ietauko standarta cepamo trauku. Bļodā iesijā miltus, cepamo pulveri, sodu, cukuru un ingveru.
2
Kastrolī uz mazas uguns uzkarsē sviestu un zeltaino sīrupu, maisi, līdz veidojas viendabīga masa.
3
Citā traukā iesit olu pienā un labi samaisi.
4
Pakāpeniski iemaisi sīrupa un sviesta maisījumu miltos; masai jāsanāk biezai.
5
Pievieno tai piena un olu maisījumu un maisi, līdz mīkla ir viendabīga un maiga. Tad lej to ietaukotajā formā un izlīdzini.
6
Cep aptuveni stundu, gatavību pārbaudi, kūkas vidū iedurot koka iesmiņu – tam jābūt sausam.

Pievienot komentāru