Viktorijas kūka
Sastāvdaļas
- 200 g mīksta sviesta
- 200 g cukura
- 200 g miltu
- 4 olas
- 1,5 tējk. cepampulvera
- 100 g zemeņu ievārījuma
- 1 tējk. pūdercukura
Šī ir pirmā kūka, kuras gatavošanā sāka izmantot cepampulveri. Tā nosaukta Anglijas karalienes Viktorijas vārdā.
Pagatavošana 12 porcijas
1
Krāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Formu izoderē ar cepampapīru. Bļodā saputo sviestu ar cukuru, līdz tas ir viegls un gaisīgs- apmēram 2 minūtes. Putojot pa vienai pievieno olas. Pēc tam iemaisa miltus un cepampulveri.
2
Miltus lej formā un krāsnī cep apmēram 40 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti, iedurtam biezākajā vietā, tam laukā jānāk sausam. Kūku noloba no cepampapīra un atdzesē.
3
Biskvītu sagriež 2 ripās. Vienu pārsmērē ar ievārījumu un liek virsū otru, ko pārsijā ar pūdercukuru.