Rikotas siera kūka ar mellenēm
Sastāvdaļas
- 250 g rikotas siera
- 6 olas, baltumi atdalīti no dzeltenumiem
- 140 g sviesta
- 140 g cukura
- 140 g smalki samaltas mandeles
- 1 citrona sula un miza
- 75 g žāvētu melleņu
- 25 g kukurūzas miltu
Izklausās pēc īstas vasaras kūkas, taču, ja receptē prasītas žāvētas mellenes, tad jau to var gatavot visu gadu!
Pagatavošana
1
Uzsildi cepeškrāsni uz 180 grādiem. Ietauko cepamo trauku. Bļodā liec rikotas sieru, sviestu, mandeles, cukuru un olu dzeltenumus, ar koka karoti masu saputo. Pievieno citrona miziņu un sulu, žāvētās mellenes.
2
Olu baltumus saputo stingrās putās. Rikotas maisījumam pievieno kukurūzas miltus un lēnām iecilā olu baltumus.
3
Liec mīklu cepamajā traukā un cep 35 minūtes. Ļauj tai atdzist traukā.