Ābolu kūka ar mandelēm
Sastāvdaļas
- 320g ābolu, nomizotu, sagrieztu plānās šķēlēs
- 1 glāze cukura
- 1 ½ glāzes miltu
- 2 tējk. cepamā pulvera
- 2 tējk. vaniļas ekstrakta
- 2 olas, viegli sakultas
- 125 g sviesta, kausēta
- 40 g mandeļu, bez miziņas, rupji sasmalcinātas
- Pūdercukurs apkaisīšanai
Salda kūka, kas tik no malas izskatās pēc ierastās ābolmaizes. Pasniedzot vari ēdājus palutināt ar klāt pieliktu piku putukrējuma.
Pagatavošana 8 porcijas
1
Uzsildi cepeškrāsni uz 180 grādiem. Bļodā liec ābolus, ko samaisi ar vienu ēdamkaroti cukura.
2
Lielā bļodā atlikušo cukuru sajauc ar miltiem, cepamo pulveri, vaniļas ekstraktu, olām un sviestu. Pievieno pusi ābolu.
3
Mīklu lej ar cepamo papīru izklātā kūkas veidnē ar 20 cm diametru. Pa virsu kārto mandeles un atlikušos ābolus.
4
Cep 1 stundu un 5 minūtes. Atļauj atdzist krāsnī vēl 10 minūtes, pirms ņem ārā un liec istabas temperatūrā. Pārkaisi ar pūdercukuru.