Shutterstock

Dzērveņu kvadrātiņi

Sastāvdaļas
  • 1,5 glāze miltu
  • 1,5 glāze auzu vai citu pārslu
  • 150 g auksta sviesta
  • ¾ glāzes brūnā cukura
  • 2 glāzes dzērveņu, saspaidītu un pēc garšas sajauktu ar cukuru un rīvētu apelsīna miziņu
  • ¼ tējk. cepamā pulvera
  • ½ glāzes mandeļu skaidiņu
Dzērvenēm vitamīni saglabājas līdz vēlam pavasarim, tāpēc šis našķis ir ne tikai garšīgs, bet arī veselīgs.

Pagatavošana

1
Sajauc miltus, pārslas, cukuru, cepamo pulveri, pievieno sīkos gabaliņos sakapātu aukstu sviestu un saspaidi drupačās.
2
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Ietauko aptuveni 15x15 cm metāla formu. Pusi masas vienmērīgi iespaidi formā, pārklāj to ar saspaidītajām dzērvenēm.
3
Atlikušajām drupačām pievieno mandeļu skaidiņas un iegūto masu liec uz dzērvenēm. Cep aptuveni 45 minūtes, līdz virsa ir zeltaini brūna. Izņem no krāsns, atdzesē un sagriez nelielos gabalos.

Pievienot komentāru