Shutterstock

Austiņas

Sastāvdaļas
  • 300 g kārtainās mīklas
  • ½ glāze cukura
  • Pūdercukurs pārkaisīšanai
Iecienītais kraukšķīgais kārums ir ļoti viegli uzcepams mājās, ja vien ir kārtainā mīkla. No atlaidinātas kārtainās mīklas austiņas iznāk kraukšķīgākas nekā no svaigi gatavotas. Ja gribas nedaudz eksperimentēt, vari izmantot brūno vai cukurniedru cukuru.

Pagatavošana

1
Iesildi cepeškrāsni līdz 220 grādiem. Izņem no saldētavas kārtaino mīklu un aptuveni 30 minūtes atlaidini uz mīklas dēļa istabas temperatūrā.
2
Apkaisi mīklas dēli ar cukuru un izveltnē mīklu 5 mm iezumā. Sagriez izveltnēto mīklu trīs 10x20 cm lielās plāksnēs. Katrai plāksnei vienmērīgi uzkaisi cukuru, saliec apkaisītās plāksnes cita uz citas. Vēlreiz apkaisi mīklas dēli ar cukuru un izveltnē kopā saliktās plāksnes, kamēr mīklas plātne kļūst 20x30 cm liela.
3
No garākajām malām sāk tīt mīklas plātni uz vidu – no abām malām vienlaikus. Seko, lai mīkla ir cieši satīta un lai abi veltnīši ir vienāda lieluma. Samitrini cepamplāti ar aukstu ūdeni. Satīto mīklas veltni sagriez šķērsām 1 cm biezumā. Austiņas liec uz mitrās cepamplāts aptuveni 1 cm attālumā citu no citas. Atstāj uz 5 minūtēm atvilgt. Pirms likšanas krāsnī apkaisi katru austiņu ar cukuru.
4
Liec plāti uz otrā plaukta no apakšas un cep 6-7 minūtes, kamēr cukurs apakšā apgrauzdējies. Apgriez austiņas uz otru pusi, apkaisi ar cukuru un cep vēl 7-8 minūtes. No cepamplāts noņem ar asu metāla lāpstiņu un liec uz šķīvja, kas apkaisīts ar pūdercukuru.

Pievienot komentāru