Shutterstock

Toskānas ābolkūka

Sastāvdaļas
  • 4 saldenskābi āboli
  • 150 g cukura
  • 150 g miltu
  • 100 g sviesta
  • 4 olas
  • 2 citronu miziņa, smalki rīvēta + ½ citrona sulas
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • ¼ tējk. maltu krustnagliņu
  • šķipsna sāls
  • 3 ēdk. aprikožu ievārījuma vai džema – pārsmērēšanai
Viegla, sulīga kūka, kuru var padarīt pikantāku, vari pievienot smalki kapātu rozmarīnu. Tad kūka patiesi smaržos un garšos pēc Toskānas rudens!

Pagatavošana 8 porcijas

1
Dziļā pannā izkausē sviestu un noliec malā. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Nomizo, izņem serdes un sagriez nelielos gabalos ābolus. Liec tos bļodā, pievieno citrona miziņu, krustnagliņas un citrona sulu, samaisi.
2
Karstā ūdens peldē novieto trauku, kurā liec olas un cukuru un ar mikseri puto, līdz baltām putām un dubultam apjomam. Noņem trauku no karstā ūdens un turpini putot vēl 5 minūtes, līdz putas atdzisušas.
3
Citā bļodā iesijā miltus, cepamo pulveri, sajauc. Pusi viegli iecilā olu putās. Pievieno izkausēto padzisušo sviestu, miltus un ⅔ ābolu. Dari to ļoti uzmanīgi un daudz nemaisi!
4
Atlikušos ābolus izklāj ietaukotā cepamformā, tiem pa virsu uzlej mīklu un viegli izlīdzini. Cep cepeškrāsnī aptuveni 40 minūtes, līdz virsiņa ir zeltaina, bet kūkas centrs – tīkami brūnīgs.
5
Izņem no cepeškrāsns, ļauj, lai 5 minūtes padziest, tad liec uz restēm, lai atdziest pavisam, un pārsmērē virsu ar aprikožu džemu.

Pievienot komentāru