Piparkūku cepumi ar šokolādi
Sastāvdaļas
- 1 iepakojums šokolādes kēksa maisījuma (450 g)
- 100 g kviešu miltu
- 80 g eļļas pēc izvēles
- 80 g tumšā cukura sīrupa
- 2 olas
- 40 g piparkūku garšvielu
- šķipsniņa sāls
- tumšā šokolāde
Tieši tikko ceptu piparkūku smarža ir tā, kas ienes mājās Ziemassvētku sajūtu. Lūk, viegli pagatavojama piparkūku mīklas recepte, kas iedrošinās arī tevi pagatavot šo svētku gardumu.
Pagatavošana
1
Šokolādes kēksa maisījumu sajauc ar kviešu miltiem, sāli un piparkūku garšvielām.
2
Olas un cukura sīrupu ar mikseri kuļ apmēram 2 minūtes, tad pievieno eļļu.
3
Sausās sastāvdaļas sajauc ar slapjajām. Ar rokām samīca mīklu un to stundu atdzesē ledusskapī.
4
Mīklu izrullē 1 cm biezu, ar formiņām veido cepumus un kārto tos uz cepamās plātnes.
5
Cepumus gatavo 180°C sakarsētā cepeškrāsnī 7-8 minūtes, pēcāk atdzesē un iemērc kausētā šokolādē, izrotā ar sakapātiem riekstiem vai cukura dekoriem.