Gingerbread cupcake with christmas decoraton, selective focus

Piparkūku keksi

Sastāvdaļas
  • 330g milti
  • 25g cepamais pulveris
  • 4 olas + 2 olas dzeltenumi
  • 140ml piens
  • 250g sviests
  • 400g brūnais cukurs
  • 1/3 tējk malts kardamons
  • 1/3 tējk maltas krustnagliņas
  • 1/3 tējk malts kanēlis
  • Krēmam:
  • 400g siers "Philadelphia"
  • 120g pūdercukurs
  • 1/2 tējk. vaniļas cukurs
Tavam svētku galdam piparkūkas šķiet pārāk ierasts risinājums? Pagatavo piparkūku keksus un pārsteidz savus viesus!

Pagatavošana 12 porcijas

1
Istabas temperatūras sviestu uzputot ar cukuru. Turpinot putot pievienot pa vienai olai un olu dzeltenumus. Atsevišķi sajaukt kopā sausās sastavdaļas un iejaukt tās mīklā. Kā pēdējo pieliet pienu un visu uzmanīgi samaisīt.
2
Sagatavo keksu cepamo formu - papīra groziņus ievieto cepamajā formā un piepilda katru uz 2/3 ar mīklu. Keksus cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 grādos apm. 20-25 min, kamēr keksi gatavi. Gatavbu pārbaudīt ar koka irbulīti.
3
Pagatavot krēmu. Sieru uzputot ar pūdercukuru un vaniļas cukuru.
4
Keksus pilnībā atdzesēt nenoņemot papīra formiņas un dekorēt ar krēmu.

Pievienot komentāru