Pixabay

Apelsīnu ievārījums

Sastāvdaļas
  • 1,2 kg apelsīnu
  • 2 paciņas vaniļas cukura
  • 2 tējk. saberztu koriandra sēkliņu
  • 2 kanēļa standziņas
  • 2–3 zvaigžņu anīsi
  • 8–10 krustnagliņas
  • 1 kg ievārījuma cukura 1:1
  • apelsīnu sula pēc vajadzības
Apelsīnu aromāts sader ar vairākām garšvielām, arī tādām kā kardamons, sinepju sēkliņas, aromātiskie pipari, fenheļa sēklas un citām. Garšvielas var bērt arī katlā, taču pirms blendēšanas būs grūtāk tās izlasīt laukā.

Pagatavošana

1
Apelsīnus nomizo un nogriez arī balto miziņu, pēc tam sadali daiviņās un arī tām atdali balto miziņu.
2
Daiviņas sagriez vai saplucini mazākos gabaliņos un liec katlā. Pieber vaniļas cukuru. Garšvielas iesien marles maisiņā un iekarini apelsīnos.
3
Visu maisot uzvāri un uz lēnas uguns turpini vārīt aptuveni 35 minūtes. Ja ievārījums kļūst par biezu, pielej nedaudz apelsīnu sulas.
4
Garšvielu maisiņu izņem laukā un ievārījumu sablendē. Pieber cukuru, vēlreiz uzvāri un uz straujas uguns turpini vārīt 4–5 minūtes.
5
Karstu pildi burciņās, aizvāko un uz brīdi apgriez uz vāciņa.

Pievienot komentāru