Vīnes Ķeizara pankūkas
Sastāvdaļas
- 4 olas
- 220ml piens
- 1 ēd.k. cukurs
- 100g milti
- 30g rozīnes
- 1-2 ēd.k. rums
- 30g mandeļu lapiņas
- sāls
- eļļa cepšanai
- 50g pūdercukura apbēršanai
Kaiserschmarrn - Ķeizaru pankūkas sākotnēji bija zemnieku ēdiens. Taču drīz vien tika pieņemts Vīnes galmā un ātri vien kļuva par ķeizara mīļāko ēdienu. Tā tik ir galvu reibinoša karjera, vai ne?!! Šī ir tāda laiku saudzējoša recepte - visu tik saputo un cep, ik pa brīdim apmaisot!
Pagatavošana
1
Olu baltumus atdalīt no dzeltenumiem.
Baltumus atlikt malā, bet dzeltenumus
saputot ar cukuru. Iesijāt miltus, sajaukt un nolikt ievilkties uz 10 min.
2
Rozīnes iemērkt rumā.
3
Mandeles apcept sausā pannā.
4
Visu iejaukt mīklā. Olu baltumus saputot ar
šķipsniņu sāls un uzmanīgi iecilāt mīklā.
Pannā uzkarsē 1 ēd.k. sviesta un iepilda mīklu
pirksta biezumā. Cept uz lēnas uguns
zeltaini-brūnus no abām pusēm.
Ar dakšiņu saplucināt palielos gabalos,
pārkaisīt ar pusi pūdercukura un mandelēm.
5
Ik pa brīdim apmaisīt un cept vēl dažas minūtes,
lai cukurs karamelizētos. Pankūkas liek uz
šķīvja un pārkaisa ar atlikušo pūdercukuru.
Austrijā šo ēdienu pasniedz ar ābolu biezeni
( tādi, kā mums pārdodas bērnu biezeņi).
6
Pankūkas var pasniegt ar saldējuma bumbiņu.