Shutterstock

Siera pamatrecepte ar madaru

Sastāvdaļas
  • 1 l trekna pilnpiena
  • 2 ēdk. jogurta bez piedevām
  • 2–3 madaras zariņi
Maigs, dzeltens, ķimeņu sēkliņām caurausts siers piederas mūsu vasarai. Ne tikai Jāņu laikā vien – pašu sietie sieri ir tik garšīgi un daudzveidīgi, ka arī pēc tradicionālās baudīšanas Līgovakarā ar tiem galvenajā lomā var rīkot dārza svētkus visu vasaru.

Pagatavošana

1
Svaigas madaras rupji sakapā, kaltētas salauz gabaliņos un iesien marles maisiņā.
2
Pienu ielej katlā un sasildi remdenu. Vienmērīgi iemaisi jogurtu.
3
Iekarini maisiņu ar madarām. Atstāj pa nakti siltā vietā (var arī ietīt biezā segā) un nekustini.
4
Nākamajā dienā piena maisījumu griez, lai pastiprinātu siera un sūkalu atdalīšanos. Ņem garu, asu nazi un sagriez vertikāli aptuveni 2 cm platās joslās. Pagaidi 15 minūtes un tad griez horizontāli arī tikpat platās joslās. Atkal nogaidi 15 minūtes.
5
Pēc tam šīs joslas atkal vertikāli pārgriez uz pusēm, lai sanāk 1 cm platas. Pagaidi 15 minūtes un tieši tāpat griez horizontāli.
6
Beigās ar putu smeļamo karoti izcel siera gabaliņus un liec sietā vai caurdurī, kas izklāts ar dvieli. Aizloki ciet un uzliec slogu. Pašu sietu vai caurduri ieliec dziļā šķīvī vai citā piemērotā traukā tā, lai būtu, kur nopilēt sūkalām.

Pievienot komentāru