Garšaugu sviests
Sastāvdaļas
- 250 g mīksta sviesta
- 2 ēdk. citrona sulas
- smalki sakapāti garšaugi: pētersīļi, lociņi, dilles, baziliks, timiāns, salvija, rozmarīns
- sāls, malti pipari
- malta paprika
Kad krējumu kuļ tik ilgi, līdz piena tauki atdalās no šķidruma, rodas sviests – produkts, kas tūkstošiem gadu visdažādākajos veidos ticis lietots kulinārijā. Viens no populārākajiem nostāstiem par sviesta rašanos ir šāds: kāds ceļotājs ilgi, ilgi jājis ar zirgu, un līdzi paņemtais piens no nemitīgās šūpošanās pārvērties sviestā…
Pagatavošana
1
Sviestu puto ar citrona sulu, līdz tas kļūst gaišs un gandrīz dubultojis apjomu. Pēc tam pievieno zaļumus un garšvielas.