Shutterstock

Olu kulteņa maizītes ar garšaugiem

Sastāvdaļas
  • 4 rudzu maizes šķēles
  • 2 salātlapas
  • 2 olas
  • 2 ēdk. piena
  • 2 ēdk. sakapātu garšaugu
  • 2 ēdk. augu eļļas
  • 1–2 tējk. sviesta
  • sāls, malti pipari un muskatrieksts
Ja maizes šķēles no vienas puses viegli apgrauzdē, tās tik ātri nesamirks un būs kraukšķīgāka.

Pagatavošana 2 porcijas

1
Olas sakul ar pienu, sāli, pipariem un muskatriekstu. Iemaisi sakapātos garšaugus.
2
Mazā panniņā sakarsē eļļu. Ielej sakultās olas un uz mērenas uguns karsē. Ar lāpstiņu sabīdi tā, lai kultenis atbilstu maizes šķēļu lielumam. Izņem no pannas un atdzesē.
3
Maizes šķēles apzied ar sviestu.
4
Uz 2 šķēlēm uzliec salātlapas. Kulteni sadali divās vienādās daļās un uzliec uz salātlapām.
5
Virsū liec pārējās divas maizes šķēles ar sviestu uz leju.

Pievienot komentāru