Shutterstock.com

Pagatavo kausēto sieru pats!

Sastāvdaļas
  • 100 g trekna skābā krējuma
  • 50 g saldā krējuma
  • 50 g sviesta
  • 60 g Goudas siera
  • 40 g Čedaras siera
  • 20 g cietā siera (piemēram, Parmas siera)
  • garšvielas pēc izvēles
Kausētais siers – viens no visjaunākajiem produktiem plašajā sieru pasaulē – pirmoreiz radīts pagājušā gadsimta sākumā – 1911. gadā Šveicē. Kausētā siera ražošanas process nav nedz ilgs, nedz sarežģīts: parasto sieru, vienkāršoti sakot, sarīvē, samaisa ar emulģējošiem sāļiem un karsē, līdz kļūst šķidrs, pēc tam iepilda veidnēs, lai atkal sabiezē. Kausētais siers var būt ražots tikai no vienas šķirnes siera vai arī no vairākiem sieriem. Bieži vien tiek pievienotas garšvielas, zaļumi un citas piedevas, piemēram, sēņu, šķiņķa, dārzeņu gabaliņi.

Pagatavošana

1
Sierus sarīvē skaidiņās. Katliņā izkausē sviestu, pievieno saldo krējumu un uzvāri.
2
Pieber sieru un maisot karsē, līdz siers izkūst un kļūst šķidrs.
3
Pievieno garšvielas, ja vēlies, vēlreiz uzvāri un noņem no uguns. Klāt liec skābo krējumu un sparīgi sakul.
4
Iepildi piemērotā traukā un atstāj, lai atdziest un sabiezē.

Pievienot komentāru