Shutterstock.com

Bekona ievārījums

Sastāvdaļas
  • 800 g ļoti plānās šķēlītēs sagriezta brokastu bekona
  • 250 g šalotes sīpolu
  • 150 g brūnā cukura
  • 120 ml viskija
  • 120 ml cukurbiešu vai kļavu sīrupa
  • 60 ml tumšā balzametiķa
  • 2 ēdk. gatavas čili mērces
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 2 lieli sarkanie sīpoli
  • 1 tējk. maltas kūpinātās paprikas
  • ½ tējk. dažādu piparu graudiņu
  • sāls
Labi garšo uz brokastu maizītēm, burgeros un pie ceptiem kartupeļiem. Ja gribas vienmērīgāku konsistenci, gatavo ievārījumu sablendē. Gatavošanas ilgums atkarīgs no tauku daudzuma bekonā.

Pagatavošana

1
Bekonu sagriez 1–1,5 cm strēmelītēs. Nomizotus sīpolus un ķiplokus sakapā. Liec to sausā pannā un kausē, lai iztek visi tauki. Notecini sietiņā vai caurdurī.
2
2–3 ēdk. notecināto tauku liec atpakaļ pannā. Ieber sīpolus un uz mērenas uguns apcep. Beigās pievieno ķiplokus un vēl pāris minūtes pacep.
3
Iemaisi čili mērci, malto papriku un piparu graudiņus. Pielej viskiju un sīrupu un uz straujas uguns sautē aptuveni 3 minūtes.
4
Pievieno balzametiķi un cukuru un vēl dažas minūtes pavāri.
5
Pievieno bekonu un uz mērenas uguns maisot vāri 5–10 minūtes līdz vēlamajai konsistencei.
6
Karstu pildi mazās burciņās un uzglabā ledusskapī.

Pievienot komentāru