Kartupeļu un biezpiena pankūkas

Sastāvdaļas
  • 500 g ar mizu vārītu kartupeļu
  • 400 g biezpiena
  • 150 g miltu
  • 70 g cukura
  • 50 g rozīņu
  • 2 olas
  • 1 tējk. Sarīvētas citrona miziņas
  • Sāls
  • Eļļa cepšanai
Tās nav ne kartupeļu pankūkas, ne biezpiena plācenīši, drīzāk kaut kas pa vidu. Kartupeļi un biezpiens ir lieliski sabiedrotie, izmēģini tos apvienot arī pankūkās.

Pagatavošana

1
Kartupeļus nomizo, kopā ar biezpienu samīca (var izmantot gaļas maļamo mašīnu, blenderi vai stampiņu).
2
Masai pieliek miltus, cukuru, olas, garšvielas un nomazgātas rozīnes.
3
Mīklu saveļ veltnī un sagriež apmēram 1,5 cm biezās šķēlēs. Katru šķēli apvārta miltos un cep eļļā no abām pusēm gaiši brūnu. Pasniedz ar krējumu vai ievārījumu.

Pievienot komentāru