Shutterstock

Griķu pankūkas

Sastāvdaļas
  • 85 g kviešu miltu
  • 85 g griķu miltu
  • 175 ml paniņu
  • 50 g sviesta
  • 1 ½ tējk. sausā rauga
  • 1 tējk. cukura
  • ½ tējk. sāls
  • 2 vidējas olas
  • eļļa cepšanai
Griķu miltu bliņas sevišķi iecienījuši krievi, taču arī Latvijā ir nopērkami griķu milti, un pankūkas sanāk tik gardas! Labas gan siltas, gan aukstas – kopā ar skāba krējuma piku, pikantu biezpienu vai krējumsieru, kūpinātu zivi vai gaļas šķēli. Ja cepsi pankūkas mazas, varēsi pasniegt kā nelielas uzkodas.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Kastrolī uz mazas uguns uzkarsē (bet neuzvāri!) paniņas un sviestu. Noņem no uguns un ļauj padzist.
2
Lielā bļodā iesijā miltus, pievieno raugu, cukuru, sāli. Viegli sakul olas un iemaisi miltos, tad pievieno miltus ar raugu un ar koka karoti samaisi. Lej klāt siltās paniņas un sviestu un turpini maisīt, līdz masa ir viendabīga un maiga. Pārsedz ar dvielīti un atstāj siltā vietā, līdz mīkla pieņemas apjomos dubulti (40 minūtes – stunda).
3
Uz vidēji stipras liesmas uzkarsē pannu ar biezu dibenu, viegli iezied to ar eļļu. Katrai pankūkai atvēli aptuveni 2 ēdk. mīklas. Cep 1–2 minūtes no katras puses, līdz zeltainas.

Pievienot komentāru