Modernā zemnieka brokastis

Sastāvdaļas
  • 2–3 kartupeļi
  • 300 g gaileņu
  • 3 olas
  • 100 g lapu kāposta
  • 2–3 ēdk. aukstā spieduma rapšu eļļas
  • ciets, pikants siers, rīvēts – pārkaisīšanai
  • sāls, pipari (arī čili, ja tīk)
Šāda ēdiena faniem derētu iegādāties tādu jauku čuguna panniņu, kura paredzēta lietošanai gan uz plīts, gan cepeškrāsnī. Sagādā labu paliktni un liec karsto trauku galdā – stilīgi un mazāk trauku jāmazgā. Un vēl – senais Baltijas dārzenis lapu kāposts, kurš modernajā pasaulē nu iecelts superdārzeņa godā un Latvijas veikalos smalki dēvēts par kalē kāpostu vai vēl ļaunāk – par keilu –, šādi apēdams gardu muti.

Pagatavošana 3 porcijas

1
Vārītus kartupeļus sagriez šķēlēs. Uzkarsē pannu, ielej tajā eļļu, liec iekšā kartupeļus un apcep, līdz tie kļūst brūni. Izņem no pannas un noliec malā.
2
Lej pannā mazliet eļļas un tajā apcep gailenes – līdz izgarojis ūdens un tās sāk viegli brūnēties. Ber pannā kartupeļus, pievieno saplucinātu lapu kāpostu, pasāli, sapiparo, samaisi un pāris minūšu ļauj cepties. Tad iesit olas, uzliec vāku un turpini cept vēl 2–3 minūtes. Pārkaisi ar rīvētu sieru un nekavējoties pasniedz.

Pievienot komentāru