Biezpiena sacepums ar mellenēm
Sastāvdaļas
- 180g biezpiens
- 75g zeltainais cukura sīrups
- 2 olas
- 2 ēd.k. milti
- 1/2 citrona rīvēta miziņa
- 100g mellenes
- sviests
- pūdercukurs
Mellenes ir bagātas ar anticianīniem – pašiem spēcīgākajiem dabiskajiem antioksidantiem, kas cīnās ar organisma novecošanu. Melleņu sezonā ieteicams apēst vismaz 50 gramus melleņu dienā. Gatavojam!
Pagatavošana 4 porcijas
1
Olas uzputot ar cukura sīrupu. Pievienot biezpienu, rīvētu citrona miziņu un uzputot vēlreiz. Turpinot putot pievienot miltus.
2
Divas mazākas vai vienu lielāku keramiskas karstumizturīgas formas iesmērēt ar sviestu un ieliet tajās biezpiena masu. Uzbērt masai pusi no ogām un cept iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 30-35 min.
3
Gatavu sacepumu izdekorēt ar atlikušajām svaigām mellenēm un pārkaisīt ar pūdercukuru.
4
Avots-http://maria-kitchen.livejournal.com