Pašu gatavota šašliku mērce
Sastāvdaļas
- 1 bundža (ap 800 g) savā sulā konservētu tomātu gabaliņu
- 2 ķiploka daiviņas
- 4 tomāti
- 2 paprikas pākstis
- 2 sarkanie vai šalotes sīpoli
- 2 svaigas sarkanās čili pākstis
- 60 g tomātu biezeņa
- 3 ēdk. olīveļļas
- 2 ēdk. citrona sulas
- 1 ēdk. medus
- svaigas bazilika un raudenes lapiņas
- sāls, malti melnie pipari
Mērcei var pievienot garšvielas pēc savas gaumes un garšas sajūtas. Gala daudzums būs atkarīgs no tā, cik biezu vai šķidru mērci vēlēsies.
Pagatavošana
1
Tomātus plaucē verdošā ūdenī, strauji atdzesē zem auksta ūdens strūklas, novelc miziņu un sagriez gabaliņos.
2
Nomizotus sīpolus smalki sakapā, ķiplokus izspied caur spiedi. Iztīrītu papriku sagriez mazos gabaliņos, čili pākstis – smalkos gredzenos.
3
Katlā sakarsē eļļu un pievieno visus produktus, izņemot tomātu biezeni. Ik pa laikam apmaisot, sautē aptuveni 10 minūtes.
4
Iemaisi tomātu biezeni, pielej 250 ml ūdens un uz lēnas uguns vāri, līdz sabiezē. Pieber sāli un piparus.