Karstais suns lavaša mētelī
Sastāvdaļas
- 1 lavašs
- 6 cīsiņi
- 100g Čedara siers
- 1/2 sīpols
- kečups pasniegšanai
Par hotdogu nosaukuma izcelsmes vēsturi klīst vairākas leģendas. Viena no iecienītākajām: ASV karikatūrists Teds Dorgans kādā vēsā rītā uz ātru roku uzzīmēja karikatūru, kurā cīsiņš mīklā tika attēlots kā bulciņā ieveitots kucēns. Zem karikatūras Teds pierakstīja – “hot dog” jeb “karstais suns”. Tad arī sākās "hot dog" uzvaras gājiens. Taču šoreiz hotdoga pagatavošanā neizmantosim maizi, bet lavašu.
Pagatavošana 6 porcijas
1
Lavašu izklāt uz darba virsmas un ar šķērēm sagriezt vienādos gabalos atbilstoši cīsiņa izmēriem. Sieru sarīvēt. Sīpolu sagriezt šķēlītēs.
2
Lavaša loksni piepilda ar cīsiņu, sieru un sīpola šķēlītēm. Lavašu satīt rullītī. Atkārtot ar pārējiem.
3
Uzkarsēt grilu un cīsiņus lavašā apcept no abām pusēm.