Gaļa kažokā
Sastāvdaļas
- 700g maltās gaļas
- 300 g šampinjoni
- 1 sīpols
- 3-4 ķiploka daiviņas
- 75g sviests
- zaļumi
- sāls, pipari pēc garšas
- 2 saldētās kārtainās mīklas lapas
- ola apsmērēšanai
Nu ko te piebilst? Sātīgs un garšīgs pīrāgs.
Pagatavošana
1
Sīpolu un ķiplokus sasmalcināt un apcep sviestā.
Sagriezt šampinjonus un pievienot tur pat pannā.
Visu kopā sautēt apmēram 7-10 min.
2
Mazliet atdzesēt un iejaukt maltā gaļā.
Pievienot sāli, piparus, sakapātus zaļumus un
visu kārtīgi sajaukt.
Minūtes 10-15 nolikt nostāvēties.
3
Uzkarsēt cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Kārtaino mīklu atkausēt.
Salikt mīklas loksnes kopā tā, lai viena loksne
nosegtu otru apmēram 2 cm.
Mīklu izrullēt.
4
Uzlikt malto gaļu un mīklas malas augšpusē saspiest kopā, nogriežot lieko mīklu nost.
No mīklas atlikumiem izveido dekoru.
5
Izdurt mīklā mazus caurumiņus, lai nāk ārā
karstais gaiss un cept cepeškrāsnī līdz brūnai
garoziņa apmēram 30 min.
6
Pasniegt var ar dārzeņiem vai zaļiem salātiem.