Shutterstock

Desiņu pīrāgs jeb krupis alā

Sastāvdaļas
  • 4 svaigās desiņas jeb kupāti
  • 4 ēdk. eļļas
  • pāris zariņu rozmarīna
  • 300 g miltu
  • 3 olas
  • 120 ml piena
  • ½ tējk. sāls
Šis ēdiens ar amizanto nosaukumu ir iecienīts Anglijā. Tas ir ātri un vienkārši pagatavojams un tik gards, ka ēdāji būs sajūsmā un turpmāk bieži vien lūgs to celt galdā.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Iezied cepamo trauku ar eļļu un ieliec krāsnī, lai kārtīgi uzkarst. Izņem trauku no krāsns un ierūmē tajā desiņas un rozmarīna zariņus. Liec krāsnī un izcep desiņas gatavas.
2
Kamēr desiņas cepas, pagatavo mīklu. Liec bļodā visas mīklas sastāvdaļas un rūpīgi sajauc, līdz izveidojas viendabīga masa. Neizņemot trauku ar desām no cepeškrāsns, paaugstini temperatūru krāsnī līdz maksimālajai; ideāli, ja tie ir 240 grādi.
3
Kad krāsns uzsilusi, uzmanīgi izņem trauku, pārlej desiņas ar mīklu un nekavējoties liec atpakaļ cepeškrāsnī. Cep aptuveni 20 minūtes – mīklai jābūt uzpūstai, zeltainai un ar kraukšķīgām maliņām.

Pievienot komentāru