Shutterstock

Vistas ragū ar āboliem un sēnēm

Sastāvdaļas
  • 700 g vistas filejas
  • 3 āboli
  • 200 g šampinjonu
  • 200 ml skābena ābolu vīna
  • 150 ml saldā krējuma
  • 1 puravs
  • 30 g sviesta
  • 3 ēdk. eļļas
  • 2 ēdk. citronu sulas
  • sāls, malti pipari un paprika
Vistas gaļa un āboli ir teicama kompānija. Šādam ēdienam ir burvīga saldskāba garša, tas nerada smaguma sajūtu. Glītāk izskatīsies, ja izmantosi ābolus ar sarkanu miziņu. Piedevās labi garšo gan makaroni, gan rīsi.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Vistas fileju sagriez 2 cm lielos gabaliņos. Mazākus šampinjonus pārgriez uz pusēm, lielākus sagriez četrās daļās. Notīrītu puravu sašķēlē ripiņās. Ābolus griez četrās daļās, izgriez serdi, pēc tam sagriez plānās šķēlītēs un apslaki ar citronu sulu.
2
Dziļā pannā sakarsē 2 ēdk. eļļas, ieliec vistu un cep aptuveni 5 minūtes. Pārkaisi ar sāli, pipariem un papriku un izņem no pannas.
3
Ielej atlikušo eļļu un apcep šampinjonus. Pārliec bļodā.
4
Pannā ber puravus, žigli apcep un arī izņem laukā. Pannā ielej krējumu un vīnu, pievieno garšvielas un uzkarsē. Pakāpeniski iemaisi sviestu, bet neuzvāri.
5
Mērcei pievieno ābolus, šampinjonus, puravus un vistas gabaliņus. Uzkarsē, bet neuzvāri.

Pievienot komentāru