Shutterstock

Vistas fileja ar pupiņām

Sastāvdaļas
  • 2 vistas filejas ar ādu
  • 300 g zaļo pākšu pupiņu
  • 6 ēdk. sojas mērces
  • 20 g sezama sēklu
  • ½ citrona sula
  • olīveļļa cepšanai
  • sāls pēc garšas
  • citronpipari pēc garšas
Nekā sarežģīta un nekā lieka! Ideja vieglai maltītei ar vistas fileju, kad negribas un nav laika gatavot neko sarežģītu.

Pagatavošana 2 porcijas

1
Uzsildi cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Tikmēr pannā sakarsē eļļu un liec cepties visas fileju ar ādu uz leju, līdz tā kļūst zeltaina. Apgriez uz otru pusi, uzber citronpiparus un cep, līdz apakša atkal zeltaina.
2
Uzlej sojas mērci, pārlej citrona sulu, pārber pusi sezama sēklu un liec cepties krāsnī uz 18 minūtēm.
3
Pākšu pupiņām nogriez galiņus (ja tās jau nav apgrieztas). Katlā uzvāri ūdeni un liec tajā pupiņas. Vāri 3 minūtes. Izņem un uzreiz liec ledusaukstā ūdenī, atstāj uz īsu brīdi, tad nokās.
4
Kad gaļa gatava, izņem pannu no cepeškrāsns. Vistas fileju pārliec uz šķīvja un 5 minūtes ļauj atpūsties.
5
Pannā, kur cepās vista, liec pupiņas un apmaisi, lai tās pārklājas ar šķidrumu, kas izveidojies, cepoties vistai.
6
Kārto uz šķīvja pupiņas, liec virsū vistu, pārkaisi ar atlikušajām sezama sēklām un pasniedz.

Pievienot komentāru