Pannā cepti panēti vistas šķiņķīši
Sastāvdaļas
- 4 atkauloti vistas šķiņķīši
- 200 ml kefīra
- 200 g rīvmaizes
- 2 olas
- 2 ēdk. miltu
- 1 tējk. kaltēta vai svaiga oregano
- 1 tējk. sāls
- ½ tējk. kūpināta paprikas pulvera
- ½ tējk. maltu piparu
- eļļa cepšanai
Šķiņķītis ir daudz interesantāks vistas gabals nekā fileja, turklāt veikalā nopērkami jau atkauloti škiņķīši. Tas atvieglo ne tikai ēšanu, bet ēdājam sataupījis visu labo, kas tajos ir – sulīgumu un garšas bagātību, jo šķiņķītī, atšķirībā no filejas ir vairāk muskuļu.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Šķiņķīšus aplej ar kefīru, iejauc oregano, papriku un šķipsnu sāls. Kārtīgi izmasē un liec uz nakti ledusskapī.
2
Otrā dienā miltus sajauc ar palikušo sāli un pipariem, sakul olas, rīvmaizi uzber uz šķīvja, pannā uzkarsē eļļu.
3
Gaļai nopurini lieko kefīru, apviļā miltos un liec sakultajās olās. Tad katru gabalu rūpīgi apviļā rīvmaizē, ar pirkstiem piespiežot drupačas pie gaļas. Cep pannā mērenā karstumā no katras puses aptuveni 5 minūtes. Cepšanas ilgums atkarīgs no gaļas biezuma.