Gaļas bumbiņas tomātu mērcē
Sastāvdaļas
- 500 g maltās gaļas
- 3 caur spiedi izspiestas ķiploka daiviņas
- 1 ola
- 2 ēdk. skābā krējuma
- 1 ēdk. smalki sakapātu pētersīļu
- eļļa cepšanai
- sāls, malti pipari
- Mērcei:
- 1 kārbiņa (400 g) savā sulā konservētu tomātu gabaliņu
- 1 mazs sarīvēts burkāns
- 1 smalki sakapāts sīpols
- 3 ēdk. olīveļļas
- sāls
Viegli pagatavojams ēdiens, kas lasi sader ar rīsiem, griķiem vai spageti.
Pagatavošana
1
Malto gaļu samīci ar krējumu, olu un garšvielām, ar mitrām rokām veido mazas bumbiņas un cep eļļā.
2
Dziļā pannā sakarsē mērcei paredzēto eļļu, viegli apcep sīpolus un burkānus, pievieno tomātus un sāli un uz mazas uguns sautē aptuveni 10 minūtes.
3
Ieliec bumbiņas un sildi vēl vismaz 5 minūtes.