Shutterstock

Gaļas bumbiņas tomātu mērcē

Sastāvdaļas
  • 500 g maltās gaļas
  • 3 caur spiedi izspiestas ķiploka daiviņas
  • 1 ola
  • 2 ēdk. skābā krējuma
  • 1 ēdk. smalki sakapātu pētersīļu
  • eļļa cepšanai
  • sāls, malti pipari
  • Mērcei:
  • 1 kārbiņa (400 g) savā sulā konservētu tomātu gabaliņu
  • 1 mazs sarīvēts burkāns
  • 1 smalki sakapāts sīpols
  • 3 ēdk. olīveļļas
  • sāls
Viegli pagatavojams ēdiens, kas lasi sader ar rīsiem, griķiem vai spageti.

Pagatavošana

1
Malto gaļu samīci ar krējumu, olu un garšvielām, ar mitrām rokām veido mazas bumbiņas un cep eļļā.
2
Dziļā pannā sakarsē mērcei paredzēto eļļu, viegli apcep sīpolus un burkānus, pievieno tomātus un sāli un uz mazas uguns sautē aptuveni 10 minūtes.
3
Ieliec bumbiņas un sildi vēl vismaz 5 minūtes.

Pievienot komentāru