Shutterstock

Makaronu un maltās gaļas sacepums 1

Sastāvdaļas
  • 400 g jauktas maltās gaļas
  • 350 ml buljona
  • 300 g īso makaronu
  • 300 ml saldā krējuma
  • 250 g svaigā siera ar zaļumiem
  • 150 g rīvēta siera
  • 2 lieli sīpoli
  • 3 ēdk. tomātu mērces
  • 3 ēdk. cietes
  • eļļa cepšanai
  • sāls, malti pipari un paprika
Sacepuma mērcei var pievienot sakapātu rozmarīnu vai timiānu un gatavu sacepumu pārkaisīt ar sasmalcinātiem pētersīļiem.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Makaronus ber verdošā sālsūdenī, izvāri atbilstoši norādei uz iesaiņojuma, nokās un notecini.
2
Sīpolus nomizo un sakapā. Lielā pannā sakarsē eļļu un apsautē sīpolus caurspīdīgus. Pievieno malto gaļu un uz straujas uguns apcep. Iemaisi tomātu mērci, sāli, piparus un papriku.
3
Pievieno makaronus un samaisi. Pildi sacepumu veidnē.
4
Buljonu sakarsē, iemaisi svaigo sieru, lai izkūst. Pēc tam iemaisi arī krējumu, sāli, piparus un aukstā ūdenī iejauktu cieti.
5
Pārlej makaronu un gaļas maisījumam un pārkaisi rīvēto sieru.
6
Liec 200 grādu karstā cepeškrāsnī un cep 20–30 minūtes.

Pievienot komentāru