Shutterstock

Siltie vistas salāti ar jogurta mērci

Sastāvdaļas
  • 500 g vistas filejas
  • 300 g jogurta bez piedevām
  • 1 sīpols
  • 3 ēdk. eļļas
  • 2 ēdk. sojas mērces
  • 2 ēdk. zemesriekstu
  • 2 ēdk. sakapātu svaigu piparmētru
  • ½ tējk. maltu romiešu ķimeņu
  • ½ tējk. maltu Kajenas piparu
  • sāls, svaigi malti melnie pipari
Tā kā sojas mērce pati par sevi ir sāļa un parasti kalpo par sāls aizstājēju, uzmanies ar sāls pievienošanu – bez tā var arī iztikt.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Nomizotu sīpolu smalki sakapā un samaisi ar eļļu, sojas mērci, Kajenas pipariem un romiešu ķimenēm.
2
Vistu sagriez nelielos gabaliņos, iemaisi garšvielu marinādē un atstāj uz 20 minūtēm, lai ievelkas.
3
Riekstus ieber sausā pannā, apgrauzdē zeltainus un miezerī saberz.
4
Jogurtu sakul ar riekstiem, piparmētrām, sāli un pipariem.
5
Vistas gabaliņus izņem no marinādes, liec sakarsētā grilpannā un cep 8 minūtes no visām pusēm.
6
Pirms pasniegšanas pārlej ar jogurta mērci.

Pievienot komentāru