Shutterstock

Čahohbili

Sastāvdaļas
  • 1 vista (1,8–2 kg)
  • 6 sarkanie sīpoli
  • 4 lieli nogatavojušies tomāti
  • 4 lielas ķiploka daiviņas
  • 1 liela sarkanā paprikas pāksts
  • 1 svaiga bazilika saišķītis
  • 1 svaiga koriandra saišķītis
  • 1–2 tējk. garšvielu maisījuma Hmeli-suneli
  • dzidrināts sviests
  • adžika
  • sāls
Ja garšo vistas gaļa, tad šie divi Gruzijas virtuves ēdieni ir kā radīti, lai reizi pa reizei tradicionālās receptes nomainītu pret mazliet neparastākām, vēl garšīgākām. Šis ir viens no vispopulārākajiem ēdieniem, kas cittautiešiem asociējas ar gruzīnu virtuvi. Piedevās pasniedz lavašu vai līdzīgu plāceni.

Pagatavošana 7 porcijas

1
Katlā ielej 2 l ūdens, pieber sāli un uzvāri. Ieliec vistu un izvāri pusgatavu (aptuveni 20 min.). Izņem no buljona un nedaudz atdzesē.
2
Sīpolus nomizo un sagriez smalkos gabaliņos, ķiplokus rupji sakapā, papriku sagriez tievos salmiņos, tomātus sarīvē uz rīves. Baziliku un koriandru sakapā.
3
Buljonu izkās, vistu sagriez nelielos gabalos.
4
Sakarsē katlu ar biezu dibenu, izkausē dzidrināto sviestu un uz straujas uguns apcep vistas gabaliņus. Pievieno sīpolus, samaisi un turpini cept, līdz sīpoli kļūst zeltaini.
5
Pievieno papriku, turpini sautēt vēl 5 minūtes, tad pielej glāzi buljona (pārējo buljonu vari izmantot citiem ēdieniem) un sautē, līdz gaļa kļūst mīksta (30–40 min.).
6
Pievieno tomātus ar šķidrumu, kas iztecējis rīvēšanas laikā, samaisi un sautē vēl aptuveni 10 minūtes.
7
Ķiplokus un koriandru sablendē, pieber sāli. Maisījumu pievieno vistai.
8
Pievieno baziliku un garšvielu maisījumu, pēc tam adžiku pēc garšas. Turpini sautēt vēl 5 minūtes. Noņem no uguns, atstāj vāku virsū un ļauj vismaz 10 minūtes iestāvēties.

Pievienot komentāru