Shutterstock

Vistas žuljēns ar sēnēm paprikas pusītēs

Sastāvdaļas
  • 200 g vistas filejas
  • 200 g mazu šampinjonu
  • 2 lielas sarkanās paprikas pākstis
  • 120 g sīpolu
  • 120 g rīvēta siera
  • 120 g trekna saldā krējuma
  • 25 g miltu
  • eļļa cepšanai
  • sāls, malti pipari
Ja žuljēnu gatavo paprikas pusītēs, ēdiens iegūst vēl daudzveidīgāku garšu; protams, to var gatavot arī tradicionālajos porciju trauciņos.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Paprikas pākstis pārgriez gareniski uz pusēm (vēlams, ar visu kātiņu) un iztīri. Fileju sagriez smalkos gabaliņos, sēnes – plānās šķēlītēs, sīpolus sakapā.
2
Pannā sakarsē eļļu un viegli apcep vistas gabaliņus. Pārkaisi ar sāli un pipariem.
3
Citā pannā arī sakarsē eļļu un apcep sīpolus. Pieber sēnes un pāris minūšu pasautē, tad pievieno vistai. Ja vēlies, pieber vēl sāli. Pārkaisi miltus un strauji samaisi. Pievieno krējumu un sautē vēl 2–3 minūtes.
4
Pildi paprikas pusītēs un pārkaisi ar rīvēto sieru. Liec tās seklā veidnē vai cepešpannā un cep 170 grādu karstā krāsnī 15–20 minūtes.

Pievienot komentāru