Shutterstock

Pikantais gaļas sautējums

Sastāvdaļas
  • 600 g cūkas mīkstuma
  • 180 g čorizo vai citas desas ar pikantās paprikas piedevu
  • 250 ml buljona
  • 125 ml sarkanvīna
  • 50 tomātu biezeņa
  • 1 kārba (400 g) savā sulā konservētu tomātu gabaliņu
  • 4 pavasara sīpoliņi
  • 2 lielas ķiploka daiviņas
  • 3 lauru lapas
  • 2 tējk. maltas paprikas
  • 2 mazi timiāna zariņi
  • eļļa cepšanai
  • sāls, malti pipari
Gatavajai gaļai vajadzētu būt ļoti mīkstai un irdenai, savukārt desai burtiski sadrupt gabaliņos.

Pagatavošana 6 porcijas

1
Gaļu sagriez gabaliņos un pārkaisi ar sāli un pipariem. Desu un sīpoliņus sagriez plānās ripiņās.
2
Lielā pannā sakarsē eļļu un apcep gaļu, pēc tam izņem.
3
Pannā palikušajās taukvielās strauji apcep desu. Tiklīdz tā maina krāsu, nepārtraukti maisot, pievieno caur spiedi izspiestus ķiplokus un malto papriku. Karsē vēl 1 minūti.
4
Pievieno gaļu, tomātus un tomātu biezeni, buljonu, vīnu, laurlapas, timiānu un uzvāri. Uz lēnas uguns turpini sautēt aptuveni 2 stundas. Ja šķiet, ka šķidruma par maz, pielej vēl nedaudz vīna.
5
Iemaisi 2/3 sīpolu un turpini sautēt vēl 30 minūtes. Gatavu pārkaisi ar atlikušajiem sīpoliem.

Pievienot komentāru