Pikantais gaļas sautējums
Sastāvdaļas
- 600 g cūkas mīkstuma
- 180 g čorizo vai citas desas ar pikantās paprikas piedevu
- 250 ml buljona
- 125 ml sarkanvīna
- 50 tomātu biezeņa
- 1 kārba (400 g) savā sulā konservētu tomātu gabaliņu
- 4 pavasara sīpoliņi
- 2 lielas ķiploka daiviņas
- 3 lauru lapas
- 2 tējk. maltas paprikas
- 2 mazi timiāna zariņi
- eļļa cepšanai
- sāls, malti pipari
Gatavajai gaļai vajadzētu būt ļoti mīkstai un irdenai, savukārt desai burtiski sadrupt gabaliņos.
Pagatavošana 6 porcijas
1
Gaļu sagriez gabaliņos un pārkaisi ar sāli un pipariem. Desu un sīpoliņus sagriez plānās ripiņās.
2
Lielā pannā sakarsē eļļu un apcep gaļu, pēc tam izņem.
3
Pannā palikušajās taukvielās strauji apcep desu. Tiklīdz tā maina krāsu, nepārtraukti maisot, pievieno caur spiedi izspiestus ķiplokus un malto papriku. Karsē vēl 1 minūti.
4
Pievieno gaļu, tomātus un tomātu biezeni, buljonu, vīnu, laurlapas, timiānu un uzvāri. Uz lēnas uguns turpini sautēt aptuveni 2 stundas. Ja šķiet, ka šķidruma par maz, pielej vēl nedaudz vīna.
5
Iemaisi 2/3 sīpolu un turpini sautēt vēl 30 minūtes. Gatavu pārkaisi ar atlikušajiem sīpoliem.