Cūkas mīkstums saldskābajās piedevās
Sastāvdaļas
- 600 g cūkas mīkstuma
- Marinādei:
- sojas mērce
- ½ tējk. cukura
- ½ tējk. sāls
- malti pipari
- Apviļāšanai:
- 2 ēdk. miltu
- 1 ēdk. cietes
- 500 ml buljona
- 2 burkāni
- 2 sarkanās paprikas pākstis
- 1 zaļā paprikas pāksts
- 1 sīpols
- 1 liela ķiploka daiviņa
- 1 kārbiņa (250 g) konservētu ananasu gabaliņu
- 3–4 ēdk. maiga etiķa
- 2 ēdk. cukura
- 2 ēdk. tomātu mērces
- 1–2 tējk. cietes
- eļļa cepšanai
- sāls, malti pipari
Pēc šīs receptes var gatavot arī liellopa gaļu un vistas gaļu; cukura vietā var izmantot medu.
Pagatavošana 5 porcijas
1
Samaisi marinādei paredzētos produktus.
2
Gaļu sagriez mazos gabaliņos un samaisi ar marinādi. Sojas mērci vajag tik daudz, lai marināde vienmērīgi pārklātu gaļas gabaliņus. Atstāj, lai 1 stundu marinējas.
3
Burkānus, papriku un sīpolu sagriez salmiņos, ķiploku sakapā.
4
Bļodiņā samaisi miltus ar cieti un apviļā marinēto gaļu.
5
Lielā katlā ar biezu dibenu sakarsē eļļu un uz straujas uguns apcep gaļu.
6
Pievieno dārzeņus un maisot apcep. Pievieno ananasus ar visu šķidrumu. Iemaisi tomātu mērci, etiķi, garšvielas, pielej buljonu un uz lēnas uguns sautē aptuveni 1 stundu.
7
Pašās beigās cieti iemaisi nelielā ūdens daudzumā, iejauc mērcē un uzvāri.