Shutterstock

Sutināta cūkgaļa tomātu mērcē

Sastāvdaļas
  • 1 kg cūkas mīkstuma
  • 1 liela kārba (800 g) savā sulā konservētu tomātu gabaliņu
  • 2 lieli sīpoli
  • 2 lielas ķiploka daiviņas
  • 3 ēdk. pikantas tomātu mērces vai vīriešu zaptes
  • sāls, malti pipari
  • eļļa cepšanai
Ļoti vienkārši pagatavojams un garšīgs ēdiens, vienīgi sutināšanai vajadzīgs ilgāks laiks, taču katlam klāt nav jāstāv.

Pagatavošana 6 porcijas

1
Gaļu sagriez gabaliņos, sīpolus sakapā, bet ķiplokus atstāj veselus.
2
Lielā katlā ar biezu dibenu sakarsē eļļu un uz straujas uguns apcep gaļu no visām pusēm. Ja nav tik liela katla, lai gaļas gabaliņus varētu salikt vienā kārtā, cep pa porcijām.
3
Pievieno sīpolus un veselas ķiploka daiviņas un arī apcep.
4
Iemaisi tomātu mērci, pievieno konservētos tomātus, bagātīgi pārkaisi ar sāli un pipariem.
5
Uzvāri un uz ļoti lēnas uguns sutini vismaz 3 stundas. Ik pa laikam apmaisi. Ja pietrūkst šķidruma, pielej nedaudz ūdens vai buljona.

Pievienot komentāru