Shutterstock

Mārtiņdienas gailis

Sastāvdaļas
  • 1 gailis, aptuveni 1 kg
  • 1 citrons
  • 1 sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • sāls, svaigi malti pipari
  • Apziešanai
  • 3–4 ēdk. eļļas
  • 1 tējk. maltas saldās paprikas
  • 1 tējk. sāls
Lai gaiļa cepetis sanāktu sulīgs, pildījumam noder gan āboli, gan žāvētas plūmes, gan brūklenes un dzērvenes, gan arī citrusaugļi un, protams, garšvielas. 1 kg smags gailis izcepsies aptuveni stundas laikā. Ja gailis lielāks, tad gatavošanas laikam jāpierēķina 10–15 minūtes klāt. Ar eļļas un paprikas maisījumu ieziestam gailim ādiņa būs kraukšķīga, un to cepšanas laikā neaplaista un neapziež. Ja grib mīkstāku, tad 2 ēdk. kausēta sviesta samaisa ar garšvielām un cepšanas laikā ik pēc 10–15 minūtēm apziež gaili.

Pagatavošana

1
Gaili rūpīgi noskalo un tikpat rūpīgi nosusini – gan ārpusi, gan iekšpusi.
2
Citronu, nomizotus ķiplokus un sīpolu sagriez parupjos gabalos un samaisi ar sāli un pipariem.
3
Olīveļļu sakul ar papriku un sāli.
4
Gaiļa vēderu piepildi ar citrona maisījumu un aizšuj vai arī saspraud ar iesmiņiem. No ārpuses apzied ar eļļas maisījumu.
5
Liec cepešpannā, kurā ieklāts ietaukots cepampapīrs, ievieto 180 grādu karstā krāsnī un cep aptuveni 1 stundu.

Pievienot komentāru