Pupiņu un desu sacepums
Sastāvdaļas
- 6 desiņas (paredzētas cepšanai vai vārīšanai)
- 4 šķēles kūpināta cauraudža vai bekona, sagriezta gabaliņos
- 1 bundža (400 g) balto pupiņu, notecinātu
- 200 ml vistas buljona
- 1 mazs sīpols, sagriezts
- 1 mazs burkāns, sagriezts
- 1 tējk. angļu sinepju
- 1 ēdk. brūnā cukura
- 1 ēdk. tomātu pastas
- eļļa – cepšanai
Klasisks bostoniešu ēdiens. Derēs arī mūsu ziemā vai vasarā.
Pagatavošana 2 porcijas
1
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Uz pannas eļļā apcep desiņas. Izņem no pannas.
2
Turpat apcep cauraudzi, sīpolus un burkānus – aptuveni 7 minūtes, lai viss apbrūnējas, bet cauraudzis kļūst kraukšķīgs.
3
Sajauc pupiņas ar sinepēm, tomātu pastu, cukuru, buljonu, iemaisi tajā desiņas un apcepto cauraudzi, sīpolu un burkānu, visu liec karstumizturīgā traukā ar vāku un cep 30 minūtes.