Steika šķēles rozmarīna sviestā
Sastāvdaļas
- 350 g steika gabala
- 160 g sviesta
- 3 rozmarīna zariņi
- 1 citrons
- ½ laima
- 2 ēdk. sojas mērces
- 2 ēdk. sakapātu maurlociņu
- 1 ēdk. saulespuķu eļļas
- sāls, malti pipari
Vēl jo garšīgāk sanāks, ja parastā sviesta vietā lietos dzidrināto sviestu.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Citronu pārgriez gareniski uz pusēm un pēc tam sagriez plānās šķēlītēs. No laima izspied sulu.
2
Rozmarīnam noplūc lapiņas, ieber pannā un kopā ar sviestu lēnām sakarsē.
3
Gaļu apsāli un sapiparo.
4
Citā pannā sakarsē eļļu un uz straujas uguns apcep pa 1 minūtei no katras puses. Atdzesē un sagriez plānās šķēlītēs.
5
Gaļas šķēlītes kopā ar citrona šķēlītēm kārto uz šķīvja un vēlreiz dāsni apber ar sāli un pipariem.
6
Siltajā rozmarīna sviestā iemaisi sojas mērci, laima sulu un maurlociņus. Pārlej gaļai.