Kabaču panna ar sēnēm un vistu
Sastāvdaļas
- 400 g mazu kabacīšu
- 400 g vistas filejas
- 300 g šampinjonu
- 200 g rīsu
- 50 g mīksta sviesta
- 1 smalki sakapāts sīpols
- 3 salvijas zariņi
- 3 ēdk. smalki sakapātu garšaugu
- 2 ēdk. citrona sulas
- 2 ēdk. eļļas
- sāls, malti pipari
Kabaču vietā der arī jauni, mazi patisoni; produktu klāstu var papildināt ar paprikas gabaliņiem, zaļajiem zirnīšiem un maigiem jaunajiem burkāniņiem.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Rīsus izvāri gatavus un sausus.
2
Sviestu rūpīgi sakul kopā ar garšaugiem, citrona sulu, sāli un pipariem.
3
Kabačus sagriez mazos gabaliņos, šampinjonus – četrās daļās. Vistu sagriez plānās strēmelītēs. Salvijas lapiņas noplūc no kātiņiem un sakapā.
4
Dziļā pannā sakarsē 1 ēdk. eļļas un apcep vistas strēmelītes kopā ar sīpoliem un salviju. Pārkaisi sāli un piparus un izņem no pannas.
5
Pannā ielej atlikušo eļļu, ieber sēnes un kabačus un apcep. Pievieno vistu un rīsus un uz straujas uguns maisot cep 3–5 minūtes.
6
Uzliec virsū garšaugu sviesta piciņas.