Cūkgaļas un pupiņu terīne
Sastāvdaļas
- 2 kūpināti cūkas stilbiņi, ap 500 g katrs
- 500 g maltas cūkgaļas
- 200 g kaltētu balto pupiņu
- 1 sīpols
- 2 lauru lapas
- 5 kadiķogas
- sāls, malts muskatrieksts
Ievas Salmanes recepte. Šajā terīnē vislabāk izskatīsies mazās baltās pupiņas, jo sarkanās dos brūnganu, nedzidru krāsu.
Pagatavošana 10 porcijas
1
Liec cūkas stilbiņus vārošā ūdenī kopā ar sīpolu, lauru lapām, kadiķogām un 1 tējk. sāls. Vāri 1 stundu.
2
Pievieno pupiņas. Turpini vārīt vēl vienu stundu – līdz gaļa un pupiņas gatavas. Izņem gaļu un nokās buljonu.
3
Gaļai noņem ādu un sakapā rupjos gabalos. Liec bļodā, pievieno malto gaļu, 1 tējk. sāls, muskatriekstu un visu sajauc. Saudzīgi iemaisi pupiņas.
4
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 170 grādiem. Cep terīni ūdens peldē aptuveni 45 minūtes (izmanto gaļas cepšanas termometru – iekšējai temperatūrai jābūt 70 grādi!). Pirms pasniegšanas atdzesē.