Shutterstock

Cūkas karbonādes cepetis ar garšaugu garoziņu

Sastāvdaļas
  • 800 g cūkas karbonādes gabala, āda un treknums nogriezts
  • 50 g svaigas rīvmaizes
  • 50 g auzu pārslu
  • 1 ēdk. aprikožu ievārījuma
  • 1 ēdk. olīveļļas
  • 3 timiāna zariņi, tikai lapiņas
Pazīstami produkti, vienkārša un ātra pagatavošana, jo 95 procentus darba paveic cepeškrāsns.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Apsmērē karbonādes gabalu no visām pusēm ar aprikožu ievārījumu. Samaisi rīvmaizi, auzu pārslas un timiāna lapiņas, maisījumu uzliec cūkgaļai un piespied. Liec cūkgaļu cepeša pannā un pārslaki to ar olīveļļu, uzber sāli un piparus.
2
Cep cepeti cepeškrāsnī 1 stundu, līdz gaļa gatava. Izņem no cepeškrāsns un pirms pasniegšanas noliec nepārklātu cepeti atpūsties 10 minūtes. Pasniedz ar krāsnī ceptiem kartupeļiem un tvaicētiem zaļajiem dārzeņiem.

Pievienot komentāru