Vistas gulašs ar kokospienu
Sastāvdaļas
- 1½ kg vistas filejas
- 2 kārbiņas (pa 400 ml) kokospiena
- 4 ķiploka daiviņas
- 1 sīpols
- 75 g apgrauzdētu zemesriekstu
- 5 ēdk. eļļas
- 2 ēdk. karija pulvera
- 2 ēdk. sakapāta ingvera
- 2 ēdk. cietes
- 2 ēdk. sakapātu pavasara sīpoliņu
- 1 tējk. garšvielu maisījuma Sambal Oelek (nopērkams lielveikalos)
- 2 ēdk. sakapāta koriandra
- 1 ēdk. buljona pulvera
- sāls
Ja gribas vēl eksotiskāku garšu, pie gulaša pasniedz mango čatniju, kas ir nopērkams lielveikalos.
Pagatavošana 7 porcijas
1
Ķiplokus un sīpolu smalki sakapā. Gaļu sagriez gabaliņos.
2
Katlā sakarsē un pa porcijām apcep vistas gabaliņus no visām pusēm. Pārkaisi ar sāli.
3
Visu gaļu ieliec atpakaļ pannā, pievieno sīpolus, ingveru un ķiplokus un maisot apcep. Iemaisi kariju un garšvielu maisījumu un vēlreiz apcep.
4
Pielej 750 ml ūdens un kokospienu, iemaisi buljona pulveri un pavasara sīpoliņus un uz mazas uguns vāri 10–15 minūtes.
5
Cieti iekul nelielā daudzumā ūdens un iemaisi gulašā. Pavāri vēl dažas minūtes.
6
Pārkaisi ar riekstiem un koriandru.