Shutterstock.com

Vistas kotletes ar plūmēm un riekstiem

Sastāvdaļas
  • 600 g maltas vistas gaļas
  • sauja žāvētu plūmju bez kauliņiem
  • sauja izlobītu valriekstu
  • sīpols
  • 4–5 ēdamkarotes gāzēta ūdens
  • 3–4 ēdamkarotes eļļas
  • 2 ēdamkarotes ļoti smalki sakapāta koriandra
  • 2 tējkarotes garšvielu maisījuma Hmeli suneli
  • sāls
Ja nav pie rokas receptē paredzētā garšvielu maisījuma, var izlīdzēties ar citām garšvielām – tādām, kas labāk garšo. Zaļumu piedevu var papildināt vai pat aizstāt ar sakapātiem pētersīļiem.

Pagatavošana 5 porcijas

1
Plūmes uz 10 minūtēm iemērc verdošā ūdenī. Sīpolu smalki sakapā. Valriekstus samal.
2
Plūmes nosusini un blenderī smalki sakapā.
3
Bļodā liec gaļu, pievieno sīpolus, riekstus, plūmes, koriandru, pielej ūdeni, pieber garšvielas. Sākumā maisi ar dakšiņu, pēc tam samīci ar rokām.
4
Izveido nelielas kotletes.
5
Pannā sakarsē eļļu, ieliec kotletes un cep pāris minūtes no katras puses. Izceptās kotletes saliec atpakaļ pannā, uzliec vāku un uz pavisam mazas uguns karsē vēl 3–5 minūtes.

Pievienot komentāru