Shutterstock.com

Vista vīna mērcē

Sastāvdaļas
  • 1 vista
  • 150 g augu eļļas
  • 1 sīpols
  • 3-4 tomāti
  • 1 glāze vīna
  • 1 daiviņa ķiploka
  • Sāls, malti melnie pipari
  • Zaļumi
Kad ārā ir tumšs un auksts, noderēs kāds sirdi un vēderu sildošs ēdiens, piemēram, vīna mērcē cepta vistiņa.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Dārzeņus nomizo, tomātiem noņem mizu. Notīrītu un gabalos sagrieztu vistu pārlej ar eļļu un katliņā vai pannā sautē. Īsi pirms gatavības pieber sasmalcinātu sīpolu un apcep gaiši brūnu.
2
Gatavo vistas gaļu izņem, bet sīpoliem klāt liek sagrieztus tomātus, sasmalcinātu ķiploku, garšvielas un vīnu. Kad mērce mazliet sabiezē, to pārlej traukā ievietotai vistai. Pārkaisa ar zaļumiem.

Pievienot komentāru