Glazēta vistas krūtiņa
Sastāvdaļas
- 6 vistas krūtiņas
- 1 apelsīns
- 3 ēdk. apelsīna ievārījuma
- 1 ēdk. graudaino sinepju
- 1 ēdk. sojas mērces
- 1 ēdk. eļļas
Šādi sagatavotu krūtiņu var cept arī uz grila- 5-6 minūtes no katras puses mērenā karstumā. Pārpalikumus ideāli var izmantot salātos.
Pagatavošana 6 porcijas
1
Katrā krūtiņas gabalā izdara 3-4 griezumus. Bļodiņā no apelsīna norīvē miziņu un piespiež klāt sulu. Pievieno visas pārējās sastāvdaļas, samaisa un ar iegūto marinādi apsmērē gaļu. Atstāj marinēties 4-6 stundas istabas temperatūrā vai pa nakti ledusskapī.
2
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Krūtiņas liek uz plāts, kas pārsegta ar cepampapīru, un cep 25 minūtes, palaikam apziežot ar atlikušo marinādi. Pasniedz ar lapu salātiem vai apgrauzdētu maizes riku.