Shutterstock

Lorēnas kišs – Quiche Lorraine

Sastāvdaļas
  • Smilšu mīklas pamatnei:
  • 300 g miltu
  • 150 g sviesta, auksta
  • 1 ola, viegli sakulta
  • 1 ēdk. saldā krējuma
  • ½ tējk. sāls
  • šķipsna rīvēta muskatrieksta
  • Pildījumam:
  • 200 g bekona strēmelīšu, viegli apceptu
  • 100 g labi kūstoša siera, sarīvēta
  • 300 ml saldā krējuma
  • 3 olas
  • rīvēts muskatrieksts
  • sāls, pipari
Populārākais no kišu bezgalīgās un nesaskaitāmās saimes ir Quiche Lorraine, Francijas ziemeļaustrumu reģiona Lorēnas ēdiens. Sākotnēji tā pildījumā bija tikai apcepts bekons...

Pagatavošana

1
Gatavo pamatni: izsijā miltus bļodā kopā ar sāli un muskatriekstu. Uz sakņu rīves pierīvē sviestu. Ar rokām saberz, līdz masa atgādina baltmaizes drupatas. Ielej olu un karoti krējuma. Veikli samīci, līdz mīkla saveļas bumbā. Ja tā pārāk irdena, pievieno vēl mazliet krējuma. Mīklu izrullē un ieklāj zemā formā ar izceļamu apakšu. Glīti piegriez maliņas. Liec uz 1 stundu ledusskapī vai, ja ir iespēja, saldētavā.
2
Cep pamatni: izkarsē krāsni uz 200 grādiem. Formā ar mīklu ieklāj cepamo papīru un ieber pupiņas vai zirņus – tie palīdzēs pamatnei saglabāt formu. Liec krāsnī uz 20 minūtēm. Izņem no krāsns, cepamo papīru ar pupiņām paglabā nākamajai reizei.
3
Cep pīrāgu: pusceptajā groziņā kārto apcepto bekonu un pārkaisi ar 2/3 no siera. Bļodā sakul olas ar krējumu, muskatriekstu, sāli un pipariem. Pārlej pīrāgam. Liec atpakaļ krāsnī un cep vēl aptuveni 30–40 minūtes. Pirms pīrāgu izņem, pārbaudi, vai viducī tas sarecējis.

Pievienot komentāru