Shutterstock

Kotletes ar ceptiem āboliem, kartupeļiem un mārrutku mērci

Sastāvdaļas
  • Kotletēm:
  • 600 g jauktas maltās gaļas
  • 1 saziedējusi baltmaizes šķēle
  • 1 sīpols
  • 1 ola
  • 1 ēdk. sinepju
  • 1 ēdk. sakapātu svaigu majorāna lapiņu
  • 2 ēdk. eļļas
  • sāls, malti melnie pipari
  • Piedevām:
  • 600 g kartupeļu
  • 200 g skābā krējuma
  • 2 skābeni āboli
  • 1 ēdk. mārrutku no burciņas
  • 1 ēdk. sakapātu svaigu majorāna lapiņu
  • 2 ēdk. eļļas
  • sāls, malti melnie pipari
Šajā receptē no garšaugiem izvēlēts majorāns, taču tā vietā tikpat labi der arī timiāns, rozmarīns vai kāds garšaugu maisījums.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Kartupeļus nomizo un sagriez daiviņās. Baltmaizi iemērc remdenā ūdenī. Sīpolu smalki sakapā.
2
No maizes izspied lieko šķidrumu. Bļodā samīci gaļu ar maizi, sīpoliem, sinepēm, olu, majorānu, sāli un pipariem. Izveido 8 kotletes un ieliec ledusskapī.
3
Pannā sakarsē eļļu un izcep kartupeļus kraukšķīgus. Pārkaisi sāli un piparus.
4
Ābolus sagriez četrās daļās, izgriez serdi un sagriez šķēlītēs. Dažas minūtes pirms cepšanas beigām pievieno kartupeļiem.
5
Citā pannā sakarsē atlikušo eļļu un izcep kotletes.
6
Bļodā sakul krējumu ar mārrutkiem, majorānu, sāli un pipariem.
7
Liec šķīvi kartupeļus ar āboliem un kotletes un pasniedz klāt mērci.

Pievienot komentāru