Zaļumos tvaicētas kotletes
Sastāvdaļas
- Kotletēm:
- 500 g maltā gaļa (cūkgaļa,liellops, vista vai zivs)
- 1 liels sīpols
- 1 gabaliņš baltmaizes
- nedaudz piens
- kurkuma
- hmeli-suneli
- koriandrs
- 1/2 tējk. cepampulveris
- milti panēšanai
- olīveļļa
- sāls un svaigi malti pipari
-  
- Katlam:
- dilles
- pētersīļi
- selerijas
- sīpols
- lauru lapas
- pipari graudiņos
- 3 daiviņas ķiploks
Šādu gaļas pagatavošanas veidu atklāja zoe cilts indiāņi. Tie gaļu sautēja traukos, kuri bija izklāti ar zaļumiem un garšvielām. Šāds gaļas pagatavošanas veids gaļu padara īpaši maigu un aromātisku. Tā uzņem sevī zaļumu un garšvielu garšu un liekie tauki paliek katla dibenā.
Pagatavošana 6 porcijas
1
Ņemam malto gaļu (vai pagatavojam paši),
pievienojam tai gaļas mašīnā izmaltu sīpolu,
tad pievienojam pienā izmērcētu baltmaizi.
Pievienojam visas garšvielas un cepampulveri,
visu kārtīgi samaisām.
Ja ir vēlme, var pievienot saldo krējumu.
Iegūto masu ievietojam ledusskapī.
2
Gatavojam katlu: katla dibenā izliekam dilles, pētersīļus un seleriju.
Sīpolu sagriezt lielās ripās un uzlikt uz zaļumiem. Tāpat pievienojam piparu graudiņus un lauru lapas. Sagriezt ķiploka daiviņas un arī pievienot pie
zaļumiem.
3
Uz pannas uzkarsēt olīveļļu. Formējam kotletes,
apaļas vai ovālas - kā patīk, apvārtam miltos
un liekam uz pannas. Uz lielas uguns apcept
kotletes no abām pusēm un ievietot tās katlā,
pa virsu zaļumiem. Katlam uzlikt vāku un uz
lēnas uguns visu tvaicēt vēl minūtes 30.