Vistas zupa ar spinātiem un kariju
Sastāvdaļas
- 2 lielas vistas filejas
- 500 ml vistas buljona
- 400 ml (1 bundžiņa) kokosriekstu piena
- 200 g spinātu
- 3 sakapāti šalotes sīpoli
- 1 sakapāta svaiga sarkanā čili pāksts
- 1 laims
- 2 ēdk. karija pulvera
- sāls
Ātri un vienkārši pagatavojama zupa tiem, kuriem garšo ēdieni ar kokospienu. Laima sula piešķir zupai patīkami saldskābenu garšu. Zupā labi iederas arī sakapātas koriandra lapiņas.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Vistas fileju sagriez mazos gabaliņos un apkaisi ar sāli. Noskalotus un nosusinātus spinātus rupji sakapā. Laimam norīvē miziņu un izspied sulu.
2
Katlā sakarsē pusi kokospiena. Pievieno sīpolus, čili, laima miziņas un kariju un maisot sakarsē.
3
Pievieno vistas gabaliņus un samaisi. Pielej atlikušo kokospienu un buljonu. Uz lēnas uguns vāri 5–7 minūtes.
4
Ieliec spinātus un karsē vēl 3–4 minūtes, līdz tie sakrītas. Pieber sāli un iemaisi laima sulu.